Blogi%20069.jpg

Ensimmäisellä Djiboutin vierailullamme hotelli Sheratonilla oli joukollemme järjestetty Barbeque-päivällinen. Kuvassa allasosasto näyttää enemmän paratiisilta kuin se olikaan. Mukava sen ääreen oli silti köllähtää. Itse en ole aikaisemmin mainitsemistani syistä mikään auringonpalvoja, joten ilolla tervehdin kaislakatoksia, joiden varjossa oli hyvä paistatella turvallisesti. Altaan veden olivat mokomat ilmeisesti jotenkin viilentäneet. Eivät siellä hampaat kalisseet, mutta lämpimämmänkin olisin sietänyt. Illan hämärtyessä allasalueen takana olevassa rannassa seurasin hetken koloistaan kömpivien taskurapujen touhuja. Vikkelää oli niiden meno, kun sivuttain hassusti kipittävät.

Blogi%20070.jpg

Osa kaupungin rakennuksista oli varsin viihtyisän näköisiä. Roskaa ja likaa kaduilla ei ainakaan ydinkeskustassa lojunut. Vihreä-valkoiset autot ovat paikallisia takseja. Niitä pyöri keskustassa siinä missä keltaisia takseja Time Squarella.

Blogi%20071.jpg

Muutaman kadun päässä keskusaukiolta ulkosivut ovat selkeästi huonommassa kunnossa.

Blogi%20072.jpg

Valkoisena eurooppalaisena olen siinä asiassa hieman kateellinen tummaihoisille ihmisille, että kirkkaat värit ovat kyllä heidän juttunsa. Vaaleaa ihoa vasten paikallisten ihmisten kirjavat sävyt näyttävät teennäisen pirteiltä. Tulin silti ostaneeksi yhden riemunkirjavan paidan matkamuistoksi. Tämä on yksi monista pikkukojuista tai kadunvarrella sijainneista toimipisteistä. Kilpailu on kovaa, kun vieri vieressä on putiikkeja, joissa myydään samoja tuotteita. Massasta pitää erottua ilmeisesti hyvällä myyntitekniikalla.

Blogi%20073.jpg

Tämä on tukiosastomme eniten käyttämä tekstiilikauppa. Minä löysin kivat shortsit ja ohuet pitkälahkeiset housut sekä pari paitaa. On jotain kevyempää päällepantavaa, kun farkuissa ei enää viitsi kulkea. Kaupanteko oli hauskaa, kun myyjät osasivat englantia ihan hyvin. Jännä, miten jokaisella tuntui olevan veli tai joku sukulainen Suomessa.

 

Päivän sana: Knaapi

Knaapi on pieni pollari, joka on kiinni esimerkiksi veneen laidassa. Pollareita voi olla myös laiturissa, mutta ymmärtääkseni knaapiksi kutsutaan vain veneessä olevia esimerkiksi mökin ovenkahvaa muistuttavia huomattavasti pollaria pienempiä kiinnityskoukkuja.